Mental Life Care

Mental Life Care
Kékes Szaffi mentálhigiénés szakember blogja

Hogyan vészeld át a Valentin-napot, ha nincs párkapcsolatod

2024. február 13. - kekes_szaffi

A Valentin-nap hagyományosan a szerelemről, a romantikáról, a párokról és az összetartozásról szól. Ha nemrég veszteséget éltél át vagy szomorú vagy azért, mert nincs egy „különleges valaki” az életedben, egyedül érzed magad, akkor ez a nap elég kegyetlennek tűnhet, és szembesülhetsz azzal, hogy mások – látszólag – milyen boldogok.

valentin_nap_egyedul.jpeg

Tovább

Öngondoskodás

Az öngondoskodás az egészséges és boldog életmód fontos része, a fizikai, érzelmi és pszichológiai jólétünk támogatására irányuló szándékos cselekvéseket jelenti. Az öngondoskodás növeli a személyes jólétet, csökkenti a stresszt, hatására növekszik a munkateljesítmény, javulnak az emberi kapcsolatok.
ongondoskodas.jpeg

Tovább

Hogyan segít egy segítő szakember?

Mint segítő szakember és mint magánember is tapasztalom, hogy hiába tudjuk racionálisan sokszor, hogy mit kéne tennünk, mik a problémáinkra a megoldás, mégis benne ragadunk számunkra nem megfelelő élethelyzetekben, sokszor vagyunk döntésképtelenek, nem tudjunk megoldania a problémáinkat, nem tudunk hatékonyan megküzdeni a kríziseinkkel.

blog_hogy_segit_mentalhigienes_szakember_1.jpg

Tovább

Mi is az a mentálhigiéné?

A mentálhigiéné lelki egészséget és annak védelmet jelenti. Pszichológiai prevenció, amely segít, hogy a bánatból ne legyen súlyos depresszió, a szorongásból pánikzavar, a stresszből kiégés. Célja az egészséges lelki élet kialakítása és megtartása. Segíti, hogy az egyén képessé váljon a saját problémájának a megoldására, erőforrásait, lehetőségeit kellő képen felhasználja.

blog_mi_a_mentalhigiene.jpg

Tovább
süti beállítások módosítása